Kanec na víně s celerovomrkvovým pyré - LC
Skvělý nízkosacharidový oběd...uvařila Yorika Natura, čímž jí moc děkujeme!
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kančí maso na guláš | 1 kg |
slanina anglická | 100 g |
cibule | 0,5 kg |
mrkev | 250 g |
petržel kořenová | 100 g |
celer | 150 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 lžička |
kmín celý | 1 lžička |
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu | 1 lžíce |
víno červené jakostní | 500 ml |
mrkev | 600 g |
celer | 400 g |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dále restujeme. Na vedlejší pánvi opečeme kančí maso na sádle a opečené přidáme k zeleninovému základu i s výpekem.
-
Přidáme sůl, pepř, bylinky dle chuti a preferencí, podlijeme suchým červeným vínem a pomalu dusíme do změknutí, cca 2-3 hoďky.
-
Mrkev a celer nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Dobrou chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů