Kanec na víně s celerovomrkvovým pyré - LC

Skvělý nízkosacharidový oběd...uvařila Yorika Natura, čímž jí moc děkujeme!

Kanec na víně s celerovomrkvovým pyré - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
kančí maso na guláš 1 kg
slanina anglická 100 g
cibule 0,5 kg
mrkev 250 g
petržel kořenová 100 g
celer 150 g
česnek stroužky 3 kusy
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
kmín celý 1 lžička
kořenicí směs divoké koření, na zvěřinu 1 lžíce
víno červené jakostní 500 ml
mrkev 600 g
celer 400 g
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na sádle orestujeme cibuli a slaninu, pak přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dále restujeme. Na vedlejší pánvi opečeme kančí maso na sádle a opečené přidáme k zeleninovému základu i s výpekem.

  2. Přidáme sůl, pepř, bylinky dle chuti a preferencí, podlijeme suchým červeným vínem a pomalu dusíme do změknutí, cca 2-3 hoďky.

  3. Mrkev a celer nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Dobrou chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů