KANČÍ RAGŮ na Rajčatech a Celerové hranolky!
Dnes jsme vyzkoušeli kančí ragů a celerové hranolky a rozhodně bychom Vám toto jídlo doporučili !!!
- 1h:40m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 1 kus |
olivový olej | 20 ml |
kančí kýta bez kosti | 500 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 5 ml |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 150 g |
víno červené jakostní | 150 ml |
houževnatec jedlý,shitake, sušené plodnice | 100 g |
houby lesní čerstvé, směs | 100 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme hranolky , abychom je mohli dát péct . Nakrájíme celer , pokapeme olivový olejem , pečeme při 180 C asi tak 20- 30 minut .
-
Maso osolíme , opepříme a zprudka opečeme na olivového oleji . Vyndáme z pánve , do výpeku z masa nalijeme drcená rajčata a zalijeme dobrým červeným vínem . Dosolíme a vydusíme vodu . Pak zpět nandáme maso a dusíme do měkka. Před koncem přidáme houby , my použili shiitaké , které mají výrazně kořeněnou chuť a jídlu dali šmrnc. Pak jsme ještě přidali pár lišek . Chvilinku podusit a je hotovo .
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů