Dnes jsme vyzkoušeli kančí ragů a celerové hranolky a rozhodně bychom Vám toto jídlo doporučili !!!
- 1h:40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Celerové hranolky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
20 ml |
20 ml |
Na ragů | |
500 g |
500 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
5 ml |
5 ml |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 150 g |
150 g |
150 ml |
150 ml |
houževnatec jedlý,shitake, sušené plodnice 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme hranolky , abychom je mohli dát péct . Nakrájíme celer , pokapeme olivový olejem , pečeme při 180 C asi tak 20- 30 minut .
-
Maso osolíme , opepříme a zprudka opečeme na olivového oleji . Vyndáme z pánve , do výpeku z masa nalijeme drcená rajčata a zalijeme dobrým červeným vínem . Dosolíme a vydusíme vodu . Pak zpět nandáme maso a dusíme do měkka. Před koncem přidáme houby , my použili shiitaké , které mají výrazně kořeněnou chuť a jídlu dali šmrnc. Pak jsme ještě přidali pár lišek . Chvilinku podusit a je hotovo .
Makronutrienty
43%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 424 kJ | 1 645 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 393 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,93 g
1,35 g |
34,6 g
5,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,893 SVJ | 3,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,87 g
0,559 g |
11,1 g
2,17 g |
Bílkoviny | 8,82 g | 34,2 g |
Sůl | 0,182 g | 0,704 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů