Kalamáry s bramborovou kaší a s česnekem
Mořské potvory :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kalamáry chapadla | 350 g |
česnek stroužky | 6 kusů |
olivový olej | 0,5 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
pórek | 0,5 kusu |
výhonky, naklíčené mungo | 10 g |
Postup přípravy
-
Chapadla nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Osolíme, opepříme a zprudka nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi. Česnek prolisujeme, dáme do malé mističky a zakápneme olivovým olejem. Promícháme.
-
Na talíř naservírujeme bramborovou kaši, opečené kalamáry, navrch dáme česnek a dozdobíme pórkem a klíčky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů