Kalamáry s bramborovou kaší a s česnekem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Mořské potvory :)

Kalamáry s bramborovou kaší a s česnekem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kalamáry chapadla 350 g
česnek stroužky 6 kusů
olivový olej 0,5 lžičky
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
pórek 0,5 kusu
výhonky, naklíčené mungo 10 g

Postup přípravy

  1. Chapadla nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Osolíme, opepříme a zprudka nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi. Česnek prolisujeme, dáme do malé mističky a zakápneme olivovým olejem. Promícháme.

  2. Na talíř naservírujeme bramborovou kaši, opečené kalamáry, navrch dáme česnek a dozdobíme pórkem a klíčky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů