Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky - LC

Aneta Schneiderová

Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky - LC

Inspirace na takový nízkosacharidový dort plný lásky :).

https://www.instagram.com/anetschneiderova/

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpušteným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupnů péct na cca 30 minut.

  2. Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.

  3. Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka

  4. Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte