KAKAOVÝ DORT

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

KAKAOVÝ DORT 1 další fotka

Pro milého manžela k narozeninám:)

Postup přípravy

  1. Dáme si ušlehat žloutky s cukrem, přilíváme horkou vodu. Mezitím si vyšleháme z bílků tuhý sníh.

    Do vyšlehané žloutkové pěny opatrně přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidáme sníh.

  2. Pečeme v dortové formě 28 cm asi 25 min/200°C.

    Necháme ve formě vystydnout nejlépe do druhého dne.

  3. Vyndáme korpus z formy, prokrojíme a spodní díl pokapeme silnou kávou s rumem.

    Ze všech surovin ušleháme dobrý krém, trochu potřeme pokapanou plochu, poklademe banány překrojenými napůl a překryjeme krémem.

    Přiklopíme druhou půlkou korpusu.

  4. Vrch dortu pokapeme zbytkem kávy. Zbytkem krému potřeme vrch i boky a dáme chvíli vychladit.

    Mezitím si ve smetaně rozehřejeme čokoládu, potřeme jí jen vrch dortu, necháme jen stékat po stranách.

  5. Jahody nakrájíme na plátky, ozdobíme jimi dokola dort, přidáme borůvky a víno a dáme do druhého dne do lednice, aby se nám chutě propojily.

    Poleva se krásně krájí, dort je moc dobrý, nepřeslazený, zkuste:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte