Kakaové špaldové muffiny

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kakaové špaldové muffiny

Čokoládové a kakaové moučníky jsou u nás nejoblíbenější, manžel ani jiné muffiny nechce. Tento konkrétní recept obsahuje nepraženého kakaového prášku poměrně hodně a je bez vajec. Jako jejich náhradu jsem použila mouku z červené čočky, můžete ji koupit hotovou a nebo, pokud máte dostatečně výkonný mixér, si ji sami z loupané červené čočky za několik minut vyrobit. Nebojte se, po upečení luštěninová pachuť nezůstane.

Postup přípravy

  1. Smíchejte špaldovou, pohankovou a čočkovou mouku s nepraženým kakaovým práškem a práškem do pečiva. V jiné míse smíchejte datlový sirup a vodu.

  2. Při slabém výkonu plotýnky rozehřejte sádlo nebo kokosový olej s kakaovým máslem, vmíchejte je do vody se sirupem a ihned přidejte i moučnou kakaovou směs.

  3. Rychle promíchejte, drobné žmolky nevadí. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a plech s nimi vložte do trouby rozehřáté na 170 °C. Muffiny pečte přibližně 35 minut, poté je polijte datlovým sirupem a nechejte vychladnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte