
Chuťově jsou tyto lowcarb knedlíky ještě lepší než klasické.
Bezva recept od Lucky Valchové, děkujeme :)
Inspired by @milujulowcarb (IG)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh rozšleháme s xantankou a vejci do hladka. Smícháme suché suroviny. Přidáme suchou směs a vypracujeme poctivě těsto. Jde to trochu ztuha. Chvíli to bude trvat než se vše pořádně propojí a nebyly v těstě "bílé kousky". Necháme ho chvilku v lednici odpočinout.
-
Pak klasicky vytvoříme z těsta kuličky, které rozplácneme a zabalíme do nich jahodu a knedlíky pak uvaříme ve vroucí vodě. Jen co vyplavou na hladinu, tak povařím ještě pár minut a pak vyndávám (nemám ráda když jsou jahody uvnitř moc rozblemcané)
-
Jahodová omáčka nesměla opět chybět.
Makronutrienty
24%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 775 kJ | 1 791 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 428 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,02 g
3,76 g |
18,5 g
8,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,802 SVJ | 1,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,43 g
3,09 g |
21,8 g
7,14 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 38,1 g |
Sůl | 0,169 g | 0,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů