Chuťově jsou tyto lowcarb knedlíky ještě lepší než klasické.
Bezva recept od Lucky Valchové, děkujeme :)
Inspired by @milujulowcarb (IG)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh rozšleháme s xantankou a vejci do hladka. Smícháme suché suroviny. Přidáme suchou směs a vypracujeme poctivě těsto. Jde to trochu ztuha. Chvíli to bude trvat než se vše pořádně propojí a nebyly v těstě "bílé kousky". Necháme ho chvilku v lednici odpočinout.
-
Pak klasicky vytvoříme z těsta kuličky, které rozplácneme a zabalíme do nich jahodu a knedlíky pak uvaříme ve vroucí vodě. Jen co vyplavou na hladinu, tak povařím ještě pár minut a pak vyndávám (nemám ráda když jsou jahody uvnitř moc rozblemcané)
-
Jahodová omáčka nesměla opět chybět.
Makronutrienty
27%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 782 kJ | 1 877 kJ |
Kalorická hodnota | 187 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,89 g
3,68 g |
23,7 g
8,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,989 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,59 g
3,28 g |
23 g
7,87 g |
Bílkoviny | 16,6 g | 39,9 g |
Sůl | 0,168 g | 0,402 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů