Název vystihuje, jak lehké je upéct tento nízkosacharidový dezert.
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
40 g |
40 g |
4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
kakaový prášek, holandské kakao 10 g |
10 g |
není nutné 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
Postup přípravy
-
Použila jsem čtvercovou formu 20x20cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170°C. Sladidlo s vejci šleháme na nejvyšší stupeň minimálně pět minut. Všechny suché přísady promícháme a přisypeme k vyšlehané směsi, prošleháme maximálně 5 vteřin a nalijeme do formy. Pečeme cca 15minut.
-
Upečené překlopíme na chladící mřížku a stáhneme opatrně papír na pečení. Necháme vychladnout.
-
Všechny suroviny na polevu šleháme několik minut. Bude se nám zdát, že je krém jakoby sražený, protože se rum bude odlučovat od másla, ale tak to přesně má být. Náš původní recept je dokonce z krystalového cukru, který nám křupal v zubech a my to milovali. Krém natřeme na korpus v tenké vrstvě a vydlickou uděláme mřížku. Nakrájíme na řezy a máme hotovo. Rum se krásně vsákne do korpusu.
Dobrou chuť!
-
Spoustu mých receptů jsem sepsala do kuchařky nízkosacharidového pečení ????
https://www.sladcenesladce.cz/
Makronutrienty
49%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 307 kJ | 879 kJ |
Kalorická hodnota | 312 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,1 g
0,625 g |
18,9 g
0,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,81 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
10,4 g |
15,1 g
7,02 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 4,98 g |
Sůl | 0,333 g | 0,224 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů