Kachní vývar s játrovými knedlíčky

Lenny73

Polévka je grunt, a takový lowcarb vývar...mňam! Další recepty můžete najít zde: https://www.instagram.com/p/CgG8GMfLDw4/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Kachní vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kachní polévková směs 1 000 g
mrkev 1 kus
celer 1 kus
petržel kořenová 1 kus
cibule 1 kus
květák 1 kus
pórek 0,5 kusu
nové koření 5 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
bobkový list celý sušený 3 kusy
sůl 1 lžička
játra kuřecí 400 g
vajíčka 1 kus
čerstvá majoránka 1 hrst
česnek stroužky 3 kusy
mouka lněná 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Skelet a zeleninu si v hrnci opečeme dozlatova, pak přidáme koření a zalijeme vodou. Necháme táhnout na mírném ohni dle vašich představ (já v rámci úspory času dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco na program dušení 50 minut), poté scedíme.

  2. Vše si rozmixujeme v mixéru a zahustíme lněnou moukou dle potřeby.

  3. Do scezeného vývaru dáme knedlíčky a vaříme je cca 15 minut (zkoušíme rozkrojením). Poté přidáme ještě uvařenou zeleninu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů