Kachní vývar s játrovými knedlíčky
Polévka je grunt, a takový lowcarb vývar...mňam! Další recepty můžete najít zde: https://www.instagram.com/p/CgG8GMfLDw4/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní polévková směs | 1 000 g |
mrkev | 1 kus |
celer | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
cibule | 1 kus |
květák | 1 kus |
pórek | 0,5 kusu |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 kuliček |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
sůl | 1 lžička |
játra kuřecí | 400 g |
vajíčka | 1 kus |
čerstvá majoránka | 1 hrst |
česnek stroužky | 3 kusy |
mouka lněná | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Skelet a zeleninu si v hrnci opečeme dozlatova, pak přidáme koření a zalijeme vodou. Necháme táhnout na mírném ohni dle vašich představ (já v rámci úspory času dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco na program dušení 50 minut), poté scedíme.
-
Vše si rozmixujeme v mixéru a zahustíme lněnou moukou dle potřeby.
-
Do scezeného vývaru dáme knedlíčky a vaříme je cca 15 minut (zkoušíme rozkrojením). Poté přidáme ještě uvařenou zeleninu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů