Kachní stir fry ze zeleninou (low carb)
Kachni prsa se zeleninou a pikantni omackou na asijsky způsob. Imrpovizace v rámci mé snahy o chuťově bohaté jídlo pro těhotenské cukrovce.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 230 g |
sezamový olej | 1 lžíce |
pepř černý | 1 g |
sůl | 2 g |
cibule | 150 g |
mrkev | 150 g |
zázvor, čerstvý kořen | 20 g |
brokolice | 140 g |
pórek | 75 g |
červená paprika | 100 g |
sezamový olej | 3 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
voda | 1 lžíce |
arašídové máslo, krém | 30 g |
sojová omáčka | 3 lžíce |
pepř černý | 0,25 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 lžička |
voda | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Nakrájejte zeleninu na na nudličky, cibuli na půlměsíčky a zázvor očistěte a nakrájejte na drobno. Kachní prsa zbavte kůže a přebytečného tuku a ze šikma nakrájejte na tenké nudličky či plátky (pokud nemusíte řešit kalorie, tak lze prso opéct v celku s kůží a nakrájet pred podáváním). 2. Cibuli osmahněte do zlatova na lžíci sezamového oleje a jedte stranou, poté na zbytku oleje rychle osmahněte mrkev se zázvorem, aby byly lehce opečené. Přihoďte brokolici a pakriku, chvilku opékejte, pak nalijte lžíci sójové omáčky, lžíci vody a na dvě minutky přiklopte poklicí l, aby oboje trochu změklo, ale bylo stále křupavé. Nakonec přidejte pórek a opečenou cibuli a promíchejte. Vše vyndejte z pánve a pánev lehce očistěte od případných připálenin. 3. Pánev dostatečne rozpalte a přidejte lžíci sezamového oleje. Poté rozložte kousky masa do jedné vrstvy a z prudka velmi rychle opečte z obou stran. Trvá to chvilku v zavislosti na tloušťce plátků. Nenechávat příliš dlouho, aby maso nebylo gumové. Pokud se na pánev nevejde najednou, rozdělte jej na dvě porce a opečte zvlášť. 5. Přidejte k masu zeleninu, přidejte arašídovou omáčku (vznikne smícháním všech surovin na omáčku), vše promíchejte a podávejte. Příloha: Rýže případně jiná příloha dle vašich preferencí a dietních nařízení.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů