Kachní stir fry ze zeleninou (low carb)

Kachní stir fry ze zeleninou (low carb)

Kachni prsa se zeleninou a pikantni omackou na asijsky způsob. Imrpovizace v rámci mé snahy o chuťově bohaté jídlo pro těhotenské cukrovce.

Postup přípravy

  1. 1. Nakrájejte zeleninu na na nudličky, cibuli na půlměsíčky a zázvor očistěte a nakrájejte na drobno. Kachní prsa zbavte kůže a přebytečného tuku a ze šikma nakrájejte na tenké nudličky či plátky (pokud nemusíte řešit kalorie, tak lze prso opéct v celku s kůží a nakrájet pred podáváním).

    2. Cibuli osmahněte do zlatova na lžíci sezamového oleje a jedte stranou, poté na zbytku oleje rychle osmahněte mrkev se zázvorem, aby byly lehce opečené. Přihoďte brokolici a pakriku, chvilku opékejte, pak nalijte lžíci sójové omáčky, lžíci vody a na dvě minutky přiklopte poklicí l, aby oboje trochu změklo, ale bylo stále křupavé. Nakonec přidejte pórek a opečenou cibuli a promíchejte. Vše vyndejte z pánve a pánev lehce očistěte od případných připálenin.

    3. Pánev dostatečne rozpalte a přidejte lžíci sezamového oleje. Poté rozložte kousky masa do jedné vrstvy a z prudka velmi rychle opečte z obou stran. Trvá to chvilku v zavislosti na tloušťce plátků. Nenechávat příliš dlouho, aby maso nebylo gumové. Pokud se na pánev nevejde najednou, rozdělte jej na dvě porce a opečte zvlášť.

    5. Přidejte k masu zeleninu, přidejte arašídovou omáčku (vznikne smícháním všech surovin na omáčku), vše promíchejte a podávejte.

    Příloha: Rýže případně jiná příloha dle vašich preferencí a dietních nařízení.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte