Kachní stehna s pomeranči a brusinkami (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kachní stehna s pomeranči a brusinkami (od 1 roku)

Dobroty z jednoho pekáče jsou nejlepší! Rychlé, jednoduché a skvělé v tom, že chutě se krásně propojí a zintenzivní.

Postup přípravy

  1. Pomeranč z jedné poloviny vymačkejte, druhou polovinu oloupejte a rozeberte na měsíčky. Pomerančovou šťávu smíchejte se lžící medu, dvěma lžícemi oleje a tymiánem na marinádu (pro dospělé můžete přidat i kapku něčeho ostřejšího, například koňaku), ve které „vykoupejte“ maso. Maso také nezapomeňte osolit.

  2. Pekáč vymažte (ideálně zcela nedietně kachním sádlem), přidejte na kostky nakrájenou cibuli, zbylý pomeranč, dvě hrsti brusinek a také marinované maso. Pokud chcete s kachnou péct rovnou i přílohu, můžete přidat i na kostičky nakrájené brambory. Dle potřeby případně ještě podlijte (zvlášť pokud jste do pekáče dali brambory), přiklopte a pečte ve troubě vyhřáté na cca 120°C do změknutí masa – bude to trvat alespoň dvě tři hodiny, ale konfitování při této nižší teplotě se vám vrátí na chuti masa, věřte mi

  3. Z pekáče po upečení vyjměte maso (a případně i brambory) a ingredience společně s částí výpeku rozmixujte se dvěma lžícemi brusinkové marmelády na voňavou nasládlou omáčku, kterou podávejte ke kachně.

  4. med, cibule a pomeranč jsou hlavní důvody, proč řadím k receptům od 1 roku. Menším dětem můžete servírovat jen maso a brambory

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte