Kachní prso sous vide, tzatziki a řepový tvaroh

Lenny73

Skvělý lowcarb oběd, plný bílkovin. Pokud se vám recept líbí, budu ráda za podporu a sdílení i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=

Kachní prso sous vide, tzatziki a řepový tvaroh

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kachní prsa 500 g
máslo čerstvé 1 lžička
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
okurka 1 kus
bílý jogurt řeckého typu 140 g
česnek stroužky 2 kusy
kopr čerstvý, koprová nať 1 hrst
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
tvaroh měkký tučný 250 g
majonéza 1 lžíce
červená řepa sušená v prášku 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Kachní prsa obalíme v bylinkách a pepři, dáme do sáčku na sous vide a přidáme kousek másla, ponoříme do lázně (já mám sous vide stick Lauben) a děláme 2 hodiny na 63 stupňů. Poté opečeme na rozpálené pánvi dozlatova.

  2. Okurek nastrouháme najemno, kopr nasekané a vše ostatní smícháme dle vlastních představ. Řepný tvaroh je zbytek z předchozího receptu na bagely s řepným tvarohem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů