Kachní prso sous vide, tzatziki a řepový tvaroh
Skvělý lowcarb oběd, plný bílkovin. Pokud se vám recept líbí, budu ráda za podporu a sdílení i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 2h:10m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 500 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
okurka | 1 kus |
bílý jogurt řeckého typu | 140 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
majonéza | 1 lžíce |
červená řepa sušená v prášku | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kachní prsa obalíme v bylinkách a pepři, dáme do sáčku na sous vide a přidáme kousek másla, ponoříme do lázně (já mám sous vide stick Lauben) a děláme 2 hodiny na 63 stupňů. Poté opečeme na rozpálené pánvi dozlatova.
-
Okurek nastrouháme najemno, kopr nasekané a vše ostatní smícháme dle vlastních představ. Řepný tvaroh je zbytek z předchozího receptu na bagely s řepným tvarohem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů