Vše nejlepší Martinům 😍🍀 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Prsa | |
---|---|
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Batáty | |
300 g |
300 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Omáčka | |
150 g |
150 g |
1 ml |
1 ml |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kůži na prsou opatrně nařežeme, tak aby jsme neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev a maso dáme kůží dolů, přidáme tymián, opékáme cca 7 minut z každé strany. Poté maso odložíme a necháme ho chvíli stranou.
-
Batát rozřízneme a uvaříme v osolené vodě doměkka a opečeme na výpeku z kachny.
-
Brusinky uvaříme doměkka v trošce vody a rumu. Po odstavení z plotny dochutíme sirupem, solí a pepřem.
Makronutrienty
30%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 797 kJ | 3 437 kJ |
Kalorická hodnota | 191 kcal | 822 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,32 g
2,21 g |
40,2 g
9,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,932 SVJ | 4,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
4,3 g |
61,2 g
18,5 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 30,8 g |
Sůl | 1,02 g | 4,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů