Kachní prso s brusinkovou omáčkou a batátem
Vše nejlepší Martinům 😍🍀 @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 400 g |
tymián sušený | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
batáty, sladké brambory | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
brusinky čerstvé | 150 g |
rum (originál tuzemský) | 1 ml |
čekankový sirup | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kůži na prsou opatrně nařežeme, tak aby jsme neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev a maso dáme kůží dolů, přidáme tymián, opékáme cca 7 minut z každé strany. Poté maso odložíme a necháme ho chvíli stranou.
-
Batát rozřízneme a uvaříme v osolené vodě doměkka a opečeme na výpeku z kachny.
-
Brusinky uvaříme doměkka v trošce vody a rumu. Po odstavení z plotny dochutíme sirupem, solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů