Kachní prso s brusinkovou omáčkou a batátem

Lenny73

Vše nejlepší Martinům 😍🍀 @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...

Kachní prso s brusinkovou omáčkou a batátem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kachní prsa 400 g
tymián sušený 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
batáty, sladké brambory 300 g
sůl 0,5 lžičky
brusinky čerstvé 150 g
rum (originál tuzemský) 1 ml
čekankový sirup 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Kůži na prsou opatrně nařežeme, tak aby jsme neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev a maso dáme kůží dolů, přidáme tymián, opékáme cca 7 minut z každé strany. Poté maso odložíme a necháme ho chvíli stranou.

  2. Batát rozřízneme a uvaříme v osolené vodě doměkka a opečeme na výpeku z kachny.

  3. Brusinky uvaříme doměkka v trošce vody a rumu. Po odstavení z plotny dochutíme sirupem, solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů