Kachní prsa
Tak jednoduché, rychlé, přitom táák dobré a zdravé... Oběd či večeře nízkosacharidově, příloha je bílá ředkev. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 600 g |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Prsa na straně kůže nařezat do mřížky. Naříznout opatrně, jen do tukové části. Osolit a opepřit po obou stranách a péct nejdříve na straně kůže na suché pánvi, pánev předtím nerozpalovat. Po upečení kůže do zlatova otočit a nechat maso z druhé strany krátce zatáhnout.
-
Přendat i s pánví, nebo na rozpálený plech, do trouby na 200 °C na 7 minut. Prso položit na stranu kůže. Vytáhnout z trouby a nechat pár minut odpočinout a poté nakrájet. Přílohové nudle jsou ze syrové bílé ředkve.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů