- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 snítky |
2 snítky |
Na podlití | |
200 ml |
200 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kůži na kachních prsíčkách nařízněte na mřížku.
Maso z obou stran osolte a opepřete.
Na pořádně rozpálené pánvi rozpusťte lžíci sádla a potom vložte prsa kůží dolu.
Smažte dokuď nebude kůže téměř uškvařená.
Když po ní přejedete nožem, tak musí 'zvonit'.
Maso otočte a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Potom ho přendejte do pekáčku, přelijte výpekem, přidejte dvě větvičky rozmarýnu a asi 10 minut dopečte na 180 stupňů.
-
Do pánve po mase vlijte 200ml červeného vína.
Přiveďte k varu a přidejte dvě lžíce medu, špetku soli, pepře a chilli.
Nechte vyvařit na polovinu.
Sundejte z plotny a vmíchejte lžíci másla.
Makronutrienty
13%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 165 kJ | 3 557 kJ |
Kalorická hodnota | 278 kcal | 850 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,81 g
0,168 g |
14,7 g
0,513 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,481 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,7 g
7,8 g |
72,3 g
23,8 g |
Bílkoviny | 9,29 g | 28,4 g |
Sůl | 5,96 g | 18,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů