Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Já prostě maso se sladkou "omáčkou" miluju...

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kachní prsa 300 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 1 lžíce
brusinky sušené 60 g
marmeláda rybízová, džem 2 lžíce
víno červené jakostní 120 ml
dresink s octem, balsamicem 30 g
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.

    Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.

  2. Mezitím si do zbylého výpeku přilijte víno, přihoďte nakrájené brusinky a marmeládu a zakápněte balzamikovým octem. Osolte dle chuti. Povařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Míchejte.

  3. Jakmile budou kachní prsa hotová, vytáhněte z trouby, nakrájejte na plátky. Plátky položte na brusinkové chutney. Jako příloha je vhodná bramborová kaše či pečené brambory se zeleninou z mého předchozího receptu. Dobrou chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů