Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney
Já prostě maso se sladkou "omáčkou" miluju...
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 300 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
brusinky sušené | 60 g |
marmeláda rybízová, džem | 2 lžíce |
víno červené jakostní | 120 ml |
dresink s octem, balsamicem | 30 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.
-
Mezitím si do zbylého výpeku přilijte víno, přihoďte nakrájené brusinky a marmeládu a zakápněte balzamikovým octem. Osolte dle chuti. Povařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Míchejte.
-
Jakmile budou kachní prsa hotová, vytáhněte z trouby, nakrájejte na plátky. Plátky položte na brusinkové chutney. Jako příloha je vhodná bramborová kaše či pečené brambory se zeleninou z mého předchozího receptu. Dobrou chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů