Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Já prostě maso se sladkou "omáčkou" miluju...

Postup přípravy

  1. Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.

    Maso očistěte, kůži nařízněte po povrchu do mřížky. Osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji opečte z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Poté přendejte do pekáčku, polijte částí výpeku a pokuch je potřeba, přilijte trochu vody. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C cca na půl hodiny.
  2. Mezitím si do zbylého výpeku přilijte víno, přihoďte nakrájené brusinky a marmeládu a zakápněte balzamikovým octem. Osolte dle chuti. Povařte tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku. Míchejte.

  3. Jakmile budou kachní prsa hotová, vytáhněte z trouby, nakrájejte na plátky. Plátky položte na brusinkové chutney.

    Jako příloha je vhodná bramborová kaše či pečené brambory se zeleninou z mého předchozího receptu. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte