Takový lowcarb oběd by asi chutnal každému :). Výživově naprosto skvělý, chuťově ještě lepší:)
Moc děkujeme Ruth Šormové za parádní recept!
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
4 špetky |
4 špetky |
Zelí | |
600 g |
600 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs grilovaná zelenina 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Cibulová remuláda | |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Maso: Kachní prsa omýt a osušit. Kůži nakrájet ostrým nožem do mřížky. Osolit a orestovat na pánvi nasucho 5-7 minut z každé strany (nejprve strana s kůží). Péct 10 minut v troubě na 180 stupňů, zabalit na 15 minut do alobalu a nechat "dojít", pak nakrájet na plátky.
-
Zelí: hlávku raného zelí překrojit napůl a každou půlku na 4 dílky s kouskem košťálu. Osolit, okořenit směsí na grilovanou zeleninu, pokapat z obou stran olivovým olejem a péct v troubě na 180 stupňů 15 minut, v poločasu obrátit.
-
Cibulová remuláda: nakrájenou červenou cibuli dusit pomalu na másle až zesklovatí, přidat trochu xylitolu, osolit a podlít suchým červeným vinem, dusit dál na mírném plameni až se tekutina odpaří.
Makronutrienty
20%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 1 955 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 467 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
0,665 g |
14,3 g
2,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
3,29 g |
37,8 g
11,4 g |
Bílkoviny | 5,23 g | 18,1 g |
Sůl | 1,09 g | 3,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů