- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Osolíme a opepříme.
-
Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř a povaříme.
-
Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC. Pečeme cca 10 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.
-
Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé, jen lehce narůžovělé.
Tip
Omáčku můžeme také připravit z čerstvých nebo kompotovaných švestek. V tomto případě musíme přisladit.
Makronutrienty
25%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 300 kJ | 3 258 kJ |
Kalorická hodnota | 311 kcal | 779 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
5,71 g |
30 g
14,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,4 g
7,38 g |
61,2 g
18,5 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 28,7 g |
Sůl | 0,272 g | 0,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů