Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kachní prsa | 400 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
povidla švestková | 100 g |
Postup přípravy
-
Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Osolíme a opepříme.
-
Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř a povaříme.
-
Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC. Pečeme cca 10 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.
-
Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé, jen lehce narůžovělé. Tip Omáčku můžeme také připravit z čerstvých nebo kompotovaných švestek. V tomto případě musíme přisladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů