Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kachní prsa 400 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
povidla švestková 100 g

Postup přípravy

  1. Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Osolíme a opepříme.

  2. Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř a povaříme.

  3. Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC. Pečeme cca 10 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.

  4. Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé, jen lehce narůžovělé. Tip Omáčku můžeme také připravit z čerstvých nebo kompotovaných švestek. V tomto případě musíme přisladit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů