Kachna s květákovým pyré
Báječné lowcarb jídlo, knedlík být nemusí... V případě zájmu mě můžete sledovat i na Instagramu https://www.instagram.com/p/CVkVKAdNk5B/...
- 5h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Pomalý hrnec
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kachna | 1 950 g |
tymián čerstvý | 4 snítky |
rozmarýn | 4 snítky |
květák | 1 kus |
kmín celý | 2 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na dno pomalého hrnce dáme na růžičky nakrájený, osolený a opepřený květák a pár snítek bylinek. Na to dáme osolenou, okmínovanou a opepřenou kachnu. Z vrchu i dovnitř kachny dáme bylinky a šest hodin pomalíme. Pak rozpálíme troubu a opečeme do zlatova.
-
Mezitím si vyndáme květák, rozmixujeme, zjemníme kouskem másla, případně dosolíme či dopepříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů