Výborný testovací burger
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
0,3 kg |
0,3 kg |
0,7 kg |
0,7 kg |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
petrželka, petrželová nať sušená 1 lžíce |
1 lžíce |
Príprava burgru | |
10 kusů |
10 kusů |
150 g |
150 g |
10 listů |
10 listů |
10 kusů |
10 kusů |
10 lžiček |
10 lžiček |
10 lžiček |
10 lžiček |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
1. Zmiešať
2. Urobiť burger velkosti dlane asi 1 cm hrubý
3. Grilovat nebo smažit na pánvici
4. Po obrátení burgru na druhu stranu položiť plátok chedaru aby sa roztiekol
5. Dokončenie burgru podľa chuti:
opečená žemla
majonéza
maso s chedarom
plátok cibuľe
nakrájaná uhorka na plátky
plátok paradajky
šalát
kečup
opečená žemla
Makronutrienty
42%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 821 kJ | 2 492 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 596 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
2,38 g |
45,9 g
7,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 4,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
4,71 g |
32,6 g
14,3 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 30,8 g |
Sůl | 0,662 g | 2,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů