Dnes něco pro milovníky ovocných buchet a bublanin. Koláč z jogurtového těsta, které je téměř bez tuku, půl na půl ze špaldové a celozrnné mouky, doplněný osvěžujícím tvarohem a broskvemi a posypaný drobenkou.
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
hladká mouka pšeničná celozrnná 150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
400 g |
400 g |
Drobenka | |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto smícháme a vylijeme na plech. Jogurt přidáváme postupně dle savosti mouky. Mělo by nám vzniknout polotekuté těsto. Tvaroh mírně naředíme mlékem a osladíme, vyšleháme a nalijeme na těsto. Broskve nakrájíme na plátky, položíme na tvaroh.
-
Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou koláč na závěr posypeme. Pečeme asi 40 minut.
Makronutrienty
74%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 792 kJ | 1 409 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 337 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,4 g
12,2 g |
55,9 g
21,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,14 SVJ | 5,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,75 g
2,53 g |
8,45 g
4,51 g |
Bílkoviny | 6,34 g | 11,3 g |
Sůl | 0,412 g | 0,733 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů