Jogurtový dip s citronem a mátou
Vynikající lehce pikantní, ale svěží dip ideální třeba ke grilovaným masům nebo jehněčímu.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čerstvá máta | 1 hrst |
citrón | 0,5 kusu |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,2 lžičky |
bílý jogurt smetanový | 250 g |
česnek | 1 stroužek |
Postup přípravy
-
Bílý jogurt rozmícháme do hladka, přidáme najemno nasekanou mátu. Citron dobře omyjeme a ostrouháme do jogurtu žlutou část kůry. Přidáme pepř, sůl, utřený česnek a citronovou šťávu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů