Vynikající lehce pikantní, ale svěží dip ideální třeba ke grilovaným masům nebo jehněčímu.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 hrst |
1 hrst |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
250 g |
250 g |
1 stroužek |
1 stroužek |
Postup přípravy
-
Bílý jogurt rozmícháme do hladka, přidáme najemno nasekanou mátu. Citron dobře omyjeme a ostrouháme do jogurtu žlutou část kůry. Přidáme pepř, sůl, utřený česnek a citronovou šťávu.
Makronutrienty
28%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 681 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
2,84 g |
6,66 g
4,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 0,666 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,29 g
5,6 g |
12,6 g
8,52 g |
Bílkoviny | 2,98 g | 4,54 g |
Sůl | 0,485 g | 0,738 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů