JOGURTOVÉ LANGOŠE
Kuba miluje kečup, takže si ho hojně našplíchá na cokoliv, langoše nejsou tudíž výjimkou. Já zas do všeho nacpu česnek, a tak moje verze je ryze "antiupírská".
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Obědy a večeře
- Párty
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 1 kg |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
droždí kostka | 1 kus |
cukr krystal | 1 lžička |
mléko polotučné 1,5% tuku | 500 ml |
bílý jogurt | 170 g |
olej řepkový | 3 lžíce |
olej řepkový | 200 ml |
zakysaná smetana | 200 g |
česnek stroužky | 5 kusů |
sůl | 0,5 lžičky |
sýr tvrdý přírodní | 200 g |
Postup přípravy
-
Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. Poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme. Hotové těsto vložíme do pomaštěného!!! igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.
-
A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní. Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku "nadechnout". Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
-
Jedna vychytávka od výrobce: Po vložení těsta do oleje vezmeme naběračku, nabereme vroucí olej a langoš s ním poléváme, krááásně se nafoukne a je jako obláček. Hotové necháme okapat přebytečný omastek na papírové utěrce a ještě teplé podáváme.
-
Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí a sypu strouhaným tvrdým sýrem. Kuba si na to chrstne ještě litr kečupu a je nejšťastnější dítě na téhle planetě.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů