Kuba miluje kečup, takže si ho hojně našplíchá na cokoliv, langoše nejsou tudíž výjimkou. Já zas do všeho nacpu česnek, a tak moje verze je ryze "antiupírská".
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
170 g |
170 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
na smažení 200 ml |
200 ml |
Navrch | |
200 g |
200 g |
5 kusů |
5 kusů |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. Poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme. Hotové těsto vložíme do pomaštěného!!! igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.
-
A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní. Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku "nadechnout". Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
-
Jedna vychytávka od výrobce: Po vložení těsta do oleje vezmeme naběračku, nabereme vroucí olej a langoš s ním poléváme, krááásně se nafoukne a je jako obláček.
Hotové necháme okapat přebytečný omastek na papírové utěrce a ještě teplé podáváme.
-
Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí a sypu strouhaným tvrdým sýrem. Kuba si na to chrstne ještě litr kečupu a je nejšťastnější dítě na téhle planetě.
Makronutrienty
50%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 670 kJ | 6 521 kJ |
Kalorická hodnota | 399 kcal | 1 558 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,2 g
2,29 g |
137 g
8,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,52 SVJ | 13,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,9 g
3,47 g |
101 g
13,5 g |
Bílkoviny | 9,19 g | 35,9 g |
Sůl | 0,89 g | 3,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů