- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
140 g |
140 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Jogurt smícháme s tvarohem. Na pánvi na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájené hrušky, ke konci přidáme skořici /případně perníkové koření). Na konec ještě přidáme nasekané vlašské ořechy nebo mandle.
Makronutrienty
36%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 536 kJ | 1 878 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,23 g
2,9 g |
28,8 g
10,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,823 SVJ | 2,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,57 g
3,11 g |
30 g
10,9 g |
Bílkoviny | 5,87 g | 20,5 g |
Sůl | 0,057 g | 0,201 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů