JEMNÉ MASOVÉ KLOPSY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

JEMNÉ MASOVÉ KLOPSY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

Tak dnes zdravě, chutně, vcelku rychle a z jedné pánvičky...

Postup přípravy

  1. Jemná šlehaná sekaná, hladká mouka, Solamyl, drobnější brambory (vařené ve slupce, oloupat), 1 červená cibule (na slabší klínky), 2 jarní cibulky (na silnější kolečka), 1 mladá cuketa (i se slupkou, na půlkolečka), 1 mrkev (na půlkolečka), 5 stroužků česneku (na plátky), sůl, mletý pepř, sušený rozmarýn, sušený česnek, mleté chilli, ústřicová omáčka.

  2. Z fašírky ukoulíme drobné kuličky (v průměru tak 3cm) a obalíme ve směsi hladké mouky a Solamylu. Pečeme v pánvi na oleji asi 5 minut (obracíme krouživým pohybem pánve, aby se kuličky moc neporušily), poté přidáme mrkev a červenou cibuli, po chvilce přisypeme jarní cibulku, česnek a cuketu, uvařené brambory, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme, přiklopíme a necháme asi 10 minut dusit.

  3. Pak už jen zaprášíme hladkou moukou, lehce promícháme, přidáme ústřicovou omáčku a necháme přiklopené v pánvi asi ještě 5 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte