JELENÍ PANENKA NA ROZMARÝNU, CELEROVO-MRKVOVÉ PYRÉ A ZÁZVOROVÁ OMÁČKA

lowfit_zuzi

Je to takové slavnostní jídlo, vhodné i pro low carb (nízkosacharidové) stravování. www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

JELENÍ PANENKA NA ROZMARÝNU, CELEROVO-MRKVOVÉ PYRÉ A ZÁZVOROVÁ OMÁČKA

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
jelení kýta, hřbet, plátky bez kosti 400 g
celer 0,5 kusu
mrkev 3 kusy
zázvor, čerstvý kořen 5 cm
zakysaná smetana 3 lžíce
erythritol, sukrin 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
rozmarýn 3 snítky

Postup přípravy

  1. Jelení panenku nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme , posypeme rozmarýnem a z obou stran necháme chvilku zatáhnout na pánvi (já pekla na ghí). Poté panenku vyložíme na pekáč, podlijeme trochou výpeku (trošku výpeku necháme v pánvi a použijeme později na omáčku) a dopečeme cca 10 - 15.minut v předehřáté troubě na 200°.

  2. Zatím si uděláme pyré: Oloupaný celer a mrkve uvaříme dohromady v osolené vodě do měkka zhruba 25 minut. Poté zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, které nakonec zjemníme kouskem másla.

  3. Omáčka: Zázvor oloupeme, nastrouháme najemno a chvilku opečeme ve výpeku z panenky. Poté přidáme lžičku erythritolu, necháme zkaramelizovat a nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany a chvilku povaříme. Nakonec omáčku osolíme a opepříme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů