JELENÍ PANENKA NA ROZMARÝNU, CELEROVO-MRKVOVÉ PYRÉ A ZÁZVOROVÁ OMÁČKA
Je to takové slavnostní jídlo, vhodné i pro low carb (nízkosacharidové) stravování. www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jelení kýta, hřbet, plátky bez kosti | 400 g |
celer | 0,5 kusu |
mrkev | 3 kusy |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn | 3 snítky |
Postup přípravy
-
Jelení panenku nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme , posypeme rozmarýnem a z obou stran necháme chvilku zatáhnout na pánvi (já pekla na ghí). Poté panenku vyložíme na pekáč, podlijeme trochou výpeku (trošku výpeku necháme v pánvi a použijeme později na omáčku) a dopečeme cca 10 - 15.minut v předehřáté troubě na 200°.
-
Zatím si uděláme pyré: Oloupaný celer a mrkve uvaříme dohromady v osolené vodě do měkka zhruba 25 minut. Poté zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, které nakonec zjemníme kouskem másla.
-
Omáčka: Zázvor oloupeme, nastrouháme najemno a chvilku opečeme ve výpeku z panenky. Poté přidáme lžičku erythritolu, necháme zkaramelizovat a nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany a chvilku povaříme. Nakonec omáčku osolíme a opepříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů