Jehněčí žebírka na česneku
Je to hodně tučné, tedy jen občas kousek pro chuť.
- 2h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jehněčí kotletky, hřebínek | 1 000 g |
česnek stroužky | 50 g |
cibule | 50 g |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
rozmarýn | 4 snítky |
Postup přípravy
-
Česnek utřeme se solí a pepřem. Vzniklou pastou potřeme žebírka ze všech stran. Maso dáme do chladu uležet 1–2 dny.
-
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme do pekáče k masu. Podlijeme vodou a pečeme v mírně vyhřáté troubě až jsou žebírka měkká. Servírujeme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
-
Jehněčí maso je dost tučné, proto si ho dopřejeme jen čas od času a malou porci. 1 kg žebírek bohatě stačí na 4 porce, někdy i na 5 porcí. Záleží na tom, jak masitá jsou. Žebírka pečeme raději delší dobu a na mírnou teplotu, aby se tuk v pekáči nepřepaloval. Výpek nikdy nejíme. Je hodně mastný.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů