JEHNĚČÍ STEAKY s MÁTOVÝM PŘELIVEM a BATÁTY
Luxusní a výjimečné jídlo, přitom low carb :) Děkujeme Luc Ka
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jehněčí kýta bez kosti | 500 g |
cibule | 0,5 kusu |
česnek stroužky | 2 kusy |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
ocet balsamikový | 1 lžíce |
čerstvá máta | 20 g |
tymián | 3 snítky |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
čerstvá máta | 3 hrsti |
citronová šťáva, čerstvá | 1,5 lžic |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
batáty, sladké brambory | 600 g |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Marináda: půlka cibule, 2 stroužky česneku (jemně nasekané), 2 PL extra panenského olivového oleje, 1 PL balsamikového octa, 20g lístků čerstvé máty, 3-4 snítky tymiánu (otrhané), 1 PL hořčice, sůl a pepř
-
Steaky potřeme z obou stran marinádou a dáme odpočinout do lednice přes noc.
-
Batáty očistíme, nakrájíme na hranolky, okořeníme oblíbeným kořením a s olivovým olejem promícháme v míse. Obalené batáty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Zapneme troubu na 180 stupňů. Steaky očistíme od marinády, rozpálíme pánev na střední plamen a na olivovém oleji zatáhneme maso z obou stran. Cca 3 min z každé strany. Steaky předáme do pekáčku na mřížku, podlijeme trochu vodou. Pekáček se steaky a plech s batáty dáme do trouby a pečeme 20minut.
-
Mezitím co batáty a steaky pečou, si připravíme mátovy přeliv...smícháme vše dohromady.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů