JEHNĚČÍ STEAKY s MÁTOVÝM PŘELIVEM a BATÁTY

Luxusní a výjimečné jídlo, přitom low carb :) Děkujeme Luc Ka

JEHNĚČÍ STEAKY s MÁTOVÝM PŘELIVEM a BATÁTY

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
jehněčí kýta bez kosti 500 g
cibule 0,5 kusu
česnek stroužky 2 kusy
olivový olej panenský 2 lžíce
ocet balsamikový 1 lžíce
čerstvá máta 20 g
tymián 3 snítky
hořčice plnotučná 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
čerstvá máta 3 hrsti
citronová šťáva, čerstvá 1,5 lžic
olivový olej panenský 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
batáty, sladké brambory 600 g
olivový olej panenský 1 lžíce
kořenicí směs italské koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Marináda: půlka cibule, 2 stroužky česneku (jemně nasekané), 2 PL extra panenského olivového oleje, 1 PL balsamikového octa, 20g lístků čerstvé máty, 3-4 snítky tymiánu (otrhané), 1 PL hořčice, sůl a pepř

  2. Steaky potřeme z obou stran marinádou a dáme odpočinout do lednice přes noc.

  3. Batáty očistíme, nakrájíme na hranolky, okořeníme oblíbeným kořením a s olivovým olejem promícháme v míse. Obalené batáty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Zapneme troubu na 180 stupňů. Steaky očistíme od marinády, rozpálíme pánev na střední plamen a na olivovém oleji zatáhneme maso z obou stran. Cca 3 min z každé strany. Steaky předáme do pekáčku na mřížku, podlijeme trochu vodou. Pekáček se steaky a plech s batáty dáme do trouby a pečeme 20minut.

  5. Mezitím co batáty a steaky pečou, si připravíme mátovy přeliv...smícháme vše dohromady.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů