
- 10h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
5 listů |
5 listů |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Česnek prolisujeme, přidáme majoránku, sůl, pepř, na drobno nasekanou šalvěj a olivový olej. Zamícháme a vytvoříme marinádu. Maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne marinovat.
-
K masu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a zapneme pomalý hrnec na L. Pomalíme, až je maso měkké, obvykle cca 10 hodin.
Servírujeme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Makronutrienty
4%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 870 kJ | 193 kJ |
Kalorická hodnota | 208 kcal | 46,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,18 g
0,299 g |
0,262 g
0,066 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,118 SVJ | 0,026 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,7 g
7,13 g |
3,48 g
1,58 g |
Bílkoviny | 16 g | 3,55 g |
Sůl | 1,23 g | 0,273 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů