Jehněčí na česneku PH
- 10h
- 5 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jehněčí kýta bez kosti | 1 kg |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 10 g |
majoránka sušená drhnutá | 0,5 lžičky |
šalvěj lékařská, list | 5 listů |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Česnek prolisujeme, přidáme majoránku, sůl, pepř, na drobno nasekanou šalvěj a olivový olej. Zamícháme a vytvoříme marinádu. Maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne marinovat.
-
K masu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a zapneme pomalý hrnec na L. Pomalíme, až je maso měkké, obvykle cca 10 hodin. Servírujeme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů