Jehněčí na česneku PH

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Jehněčí na česneku PH

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
jehněčí kýta bez kosti 1 kg
cibule 1 kus
česnek stroužky 10 g
majoránka sušená drhnutá 0,5 lžičky
šalvěj lékařská, list 5 listů
olivový olej 1 lžička
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Česnek prolisujeme, přidáme majoránku, sůl, pepř, na drobno nasekanou šalvěj a olivový olej. Zamícháme a vytvoříme marinádu. Maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne marinovat.

  2. K masu přidáme na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a zapneme pomalý hrnec na L. Pomalíme, až je maso měkké, obvykle cca 10 hodin. Servírujeme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů