Luxusní, spíš výjimečná záležitost...
- 6h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 400 g |
1 400 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Očištěnou kýtu vcelku prudce opečeme na oleji.
Osolíme, okořeníme a vložíme do trouby předehřáté na 80°C.
-
Pod rošt vložíme plech na zychycení šťávy, přidáme šálek vody.
Pečeme bez otáčení asi 5 hodin, dle požadovaného propečení.
-
Jako příloha k pomalu pečené jehněčí kýtě se hodí brambory restované na směsi másla s olivovým olejem a ochucené čerstvým rozmarýnem, grilovaná rajčata, fazolové lusky...
Makronutrienty
1%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 071 kJ | 120 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 28,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,544 g
0,014 g |
0,061 g
0,002 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,054 SVJ | 0,006 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
10,5 g |
2,35 g
1,18 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 1,91 g |
Sůl | 0,227 g | 0,025 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů