Jednoduchý dort ze zakysané smetany

Danula

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jednoduchý dort ze zakysané smetany

Dortíky máme moc rádi, ale tenhle vede a vždycky boduje...

Postup přípravy

  1. V hrnci necháme povařit maliny s trochou vody, opatrně zahustíme pudinkovým práškem, necháme ještě provařit a pak vychladnout.

  2. V míse smícháme zakysanou smetanu s cukry a rumem, část oddělíme a obarvíme povařenými a vychladlými malinami.

  3. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem (nebo lze vystlat potravinářskou fólií).

  4. Dno a boky formy vyskládáme piškotky, zalijeme částí oslazené zakysané smetany s rumem tak, aby byly piškoty celé zakryté, pak opět vyskládáme piškoty, opět zalijeme smetanou (tentokrát obarvenou malinami) a dále vrstvíme až po okraj formy (já střídavě lila bílou a malinovou vrstvu).

  5. Necháme v lednici do druhého dne zatuhnout, pak vyklopíme, potřeme částí ušlehané šlehačky a poté pomocí zdobícího sáčku i ozdobíme šlehačkou a dozdobíme borůvkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte