
Autorce paní Květě Beránkové děkujeme za krásný recept na nízkosacharidové (low carb) cukroví :-)
- 20m
- 40 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
360 g |
360 g |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
60 g |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kešu umlít najemno - na mouku ( mlela jsem v mlýnku na kávu ), přidat ostatní ingredience, smíchat rukou v těsto, tvarovat kuličky.
-
Použila jsem 1/4 litrový hrnek, bylo jich asi 40 ks. Lze dále ještě obalit v kokosu (fotila jsem neobalené, obalovat ani nebudu). Jsou krásně svěží citronové a velmi snadné na tvorbu :-)
Pokud by se místo citronové šťávy dala do základu třeba černá káva - 1/4 hrnečku espressa, mohly by se dát udělat i kávové kuličky....
Makronutrienty
32%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 144 kJ | 305 kJ |
Kalorická hodnota | 512 kcal | 73 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,3 g
5,27 g |
3,75 g
0,751 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,63 SVJ | 0,375 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41,1 g
14,9 g |
5,86 g
2,12 g |
Bílkoviny | 14 g | 2 g |
Sůl | 1,24 g | 0,177 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů