Jednoduché slavnostní kynuté Low carb koláče

Jídelní plán

Měkoučké kynuté koláčky ocení strávníci zaměření na nízkosacharidové/ Low carb stravování. Chutnat budou i těm, kteří si kynuté koláčky upečou jako bezlepkovou variantu a nebo hledají zdravější variantu koláčků bez bílé mouky a cukru :). Koláčky jsou ze základních surovin. Z těsta bylo cca 24 koláčku o průměru cca 7cm

Jednoduché slavnostní kynuté Low carb koláče

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
ořechy kešu 50 g
droždí kostka 35 g
xylitol, cukr březový 1 lžíce
smetana na vaření 80 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
len, lněné semínko mleté 25 g
mandle mleté 40 g
majonéza 50 g
mouka kokosová 50 g
máslo přepuštěné, ghí 20 g
guma xantanová 1 lžička
syrovátka sušená 25 g
sůl 1 špetka
tvaroh měkký, kostka 250 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová kůra sušená mletá 0,25 lžičky
xylitol, cukr březový 1 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kešu oříšky rozmixujeme na jemno, přidáme vlažnou smetanu, droždí a Xylitol a necháme na teplém místě kvasit cca 30 - 45 minut. Kdyby kvásek špatně kvasil, prodlužte dobu kvasení, dokud se kvásek hezky nezvedá.

  2. Lněné semínko rozmixujeme na jemno. Veškeré suroviny smícháme s kváskem a dobře propracujeme - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale propoji se a jakmile se začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujeme, pak přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě cca 45min.

  3. Z těsta tvoříme malé kuličky, rozmačkáme na placičku a dáme na plech. Plníme tvarohovou náplní - všechny suroviny určené na náplň důkladně promícháme, můžeme naplnit do sáčku, ustřihnout roh - bude se nám s náplní hezky pracovat. Pod tvarohovou náplň můžete dát trochu low carb marmelády. Pečeme při 160C - cca 25min. Dobu pečení upravte dle Vaší trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů