Jednoduché banánové sušenky

Jednoduché, rychlé, chutné, výživné a zdravé. Tyto sušenky jsou prostě báječné. Včera jsem je zkusila upéct, ale dnes jsem musela dodělat další várku, nebylo co vyfotit. Takže, tady jsou.

Jednoduché banánové sušenky

Suroviny pro 13 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 60 g
banány 80 g
puding s příchutí vanilky, prášek 1 lžička
ořechy vlašské 10 kusů
čokoláda hořká 20 g

Postup přípravy

  1. Banán rozmačkejte vidličkou na kaši. Přisypte vločky a pudinkový prášek. Zamíchejte.

  2. V mé první várce jsem do hmoty zamíchala i čokoládu, ale druhou várku jsem zkusila čokoládu a ořechy naskládat až na vytvarované sušenky – jde obojí, ale asi se lépe pracuje s hmotou bez čokolády.

    V mé první várce jsem do hmoty zamíchala i čokoládu, ale druhou várku jsem zkusila čokoládu a ořechy naskládat až na vytvarované sušenky – jde obojí, ale asi se lépe pracuje s hmotou bez čokolády.

  3. Vytvořte si z hmoty kuličky, které naskládejte na pečicí papír.
Poté je lžičkou či prsty rozmáčkněte do tvaru sušenky a pokud jste čokoládu a ořechy nezapracovali do hmoty, teď je na ně čas. Nezapomeňte je trošku do hmoty vtlačit.

    Vytvořte si z hmoty kuličky, které naskládejte na pečicí papír. Poté je lžičkou či prsty rozmáčkněte do tvaru sušenky a pokud jste čokoládu a ořechy nezapracovali do hmoty, teď je na ně čas. Nezapomeňte je trošku do hmoty vtlačit.

  4. Pečte v rozehřáté troubě na 190 stupňů 10–12 minut. Poté opatrně sundejte z papíru.
Pokud to vydržíte, nechejte vychládnout. Dobrou chuť.

    Pečte v rozehřáté troubě na 190 stupňů 10–12 minut. Poté opatrně sundejte z papíru. Pokud to vydržíte, nechejte vychládnout. Dobrou chuť.

  5. Poznámka Sušenky by se mohly upéct i bez čokolády a klidně je poté třeba v rozpuštěné čokoládě namočit nebo jí je pocákat. To už záleží na vaší fantazii. Také bych někdy vyzkoušela verzi s kokosem, chia, ... Těžko se určuje počet porcí, takže to berte spíše orientačně, mně vyšlo 13 kousků.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů