Játrová rýže nebo knedlíčky - bez lepku, mléka i vajec
Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra vepřová | 200 g |
strouhanka kukuřičná | 30 g |
kmín mletý | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky cca 2 cm, vložíme do vysoké nádoby na mixování , přisypeme koření a strouhanku. Vše promixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Pokud nemáme ponorný mixér játra umeleme a spojíme s kořením a strouhankou vidličkou - necháme chvilku odležet.
-
Dvěma lžícemi tvarujeme malé nočky, které pouštíme do horké polévky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů