Játrová rýže nebo knedlíčky - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...

Játrová rýže nebo knedlíčky - bez lepku, mléka i vajec

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
játra vepřová 200 g
strouhanka kukuřičná 30 g
kmín mletý 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
majoránka sušená drhnutá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky cca 2 cm, vložíme do vysoké nádoby na mixování , přisypeme koření a strouhanku. Vše promixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Pokud nemáme ponorný mixér játra umeleme a spojíme s kořením a strouhankou vidličkou - necháme chvilku odležet.

  2. Dvěma lžícemi tvarujeme malé nočky, které pouštíme do horké polévky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů