Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Knedlíčky | |
---|---|
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky cca 2 cm, vložíme do vysoké nádoby na mixování , přisypeme koření a strouhanku. Vše promixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Pokud nemáme ponorný mixér játra umeleme a spojíme s kořením a strouhankou vidličkou - necháme chvilku odležet.
-
Dvěma lžícemi tvarujeme malé nočky, které pouštíme do horké polévky.
Makronutrienty
34%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 684 kJ | 799 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
0,108 g |
14,2 g
0,126 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,19 g
1,43 g |
4,89 g
1,67 g |
Bílkoviny | 19,3 g | 22,5 g |
Sůl | 1,53 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů