Játrová paštika s bagetkou - LC

Játrová paštika s bagetkou - LC 1 další fotka

Domácí paštika s domácím lowcarb pečivem - to je panečku parádní večeře či pohoštění pro návštěvu!

Moc děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept :)

Postup přípravy

  1. Na větší pánvi na ghí jsem zesklovatěl na kostičky nakrájenou cibuli, mezitím očistil játra a přidal, chvilku dusil pod poklicí, přidal česnek a koření, nakonec po chvilce zalil smetanou a ještě dusil, dokud se smetana mírně nezhoustla. Odstavil jsem, přendal do mísy a nechal chvíli vychladnout, přidal změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixoval na co nejjemnější hmotu. Podle potřeby přisolil. Je lepší osolit až ke konci podle chuti.

  2. Mezitím jsem si vystlal jednotlivými plátky slaniny formu (srnčí hřbet) a paštiku do takto vystané formy přendal, slaninou přiklopil a nechal několik hodin v lednici vychladit. Super záležitost.

    K tomu jsem upekl svoje nejoblíbenější, shodou okolností nejrychlejší pečivo.

  3. Všechny semínka a psyllium nasekám v sekáčku, přidám PDP, cibuli, sůl. Vedle vyšlehám vejce, tvaroh a sýr, přidám nasekaná semínka a nechám 10 minut odpočinout. Dám do formy na bagetky, peču v předehřáté troubě na 160 °C přesně 45 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte