V chladu paštika vydrží až několik dnů. Nebo ji můžete ještě teplou rozdělit do skleniček s rovnými hrdly a zavařit ji, v lednici by pak měla vydržet několik týdnů. Já zavařuju téměř dotažené skleničky v troubě rozehřáté na 120 °C, nejprve 15 minut, nechám vychladnout a uložím do chladničky do druhého dne, pak zavařuju ještě 30 minut, pevně dotáhnu a po vychladnutí skladuju v lednici.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm dosklovita cibuli. Přidejte játra a osmahněte je, až nebudou uprostřed krvavá. Osolte a opepřete.
-
Ještě teplá játra v sádle rozmixujte ponorným mixérem na požadovanou hrubost paštiky. Ochutnejte a případně dochuťte, nezapomeňte, že po zchladnutí na pokojovou teplotu bude slaná i kořeněná chuť méně výrazná.
-
Vlažnou paštiku uložte do lednice, vychlazením zpevní a půjde pak dobře mazat.
Makronutrienty
5%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 552 kJ | 2 275 kJ |
Kalorická hodnota | 371 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,41 g
0,543 g |
3,54 g
0,796 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,241 SVJ | 0,354 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,1 g
15,9 g |
53 g
23,2 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 15,5 g |
Sůl | 1,12 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů