Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí
Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu. Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 500 g |
cibule | 2 kusy |
mrkev | 6 kusů |
jablka | 5 kusů |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
česnek stroužky | 1 kus |
Postup přípravy
-
Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť
-
Příloha Uvařená hnědá nebo černá rýže
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů