Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu. Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.

Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
játra kuřecí 500 g
cibule 2 kusy
mrkev 6 kusů
jablka 5 kusů
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce
kmín drcený 0,3 lžičky
skořice mletá 0,5 lžičky
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 1 kus

Postup přípravy

  1. Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť

  2. Příloha Uvařená hnědá nebo černá rýže

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů