Jarní tvarohová pomazánka s hráškem a bylinkami
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hrášek mražený | 125 g |
tvaroh měkký polotučný | 125 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
V mixéru smíchejte oloupaný hrášek, tvaroh, sůl, pepř a nakrájenou jarní cibulku včetně zelené části a hrst bazalky. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Hotovou pomazánku přendejte do misky, ozdobte hráškem, jarní cibulkou, olivovým olejem a trochou pepře nebo hoblinkami parmazánu. Chuť můžete změnit třeba přidáním změny bylinek, například zaměnit bazalku za pažitku. Můžete přidat oříšky, nebo tvaroh vyměnit za tofu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů