Jarní tvarohová pomazánka s hráškem a bylinkami

Jídelní plán

Jarní tvarohová pomazánka s hráškem a bylinkami

Postup přípravy

  1. V mixéru smíchejte oloupaný hrášek, tvaroh, sůl, pepř a nakrájenou jarní cibulku včetně zelené části a hrst bazalky. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Hotovou pomazánku přendejte do misky, ozdobte hráškem, jarní cibulkou, olivovým olejem a trochou pepře nebo hoblinkami parmazánu.

    Chuť můžete změnit třeba přidáním změny bylinek, například zaměnit bazalku za pažitku. Můžete přidat oříšky, nebo tvaroh vyměnit za tofu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte